O mně

Moje fotka
Pletení z papíru je můj relax..

úterý 14. června 2011

Hodonín ZOO


Další Zoologická zahrada do mojí sbírky.Malá ale velice pěkná.Ocenila jsem ,že se dá chodit můstkem nad tygry a lvi a tak jsou krásně vidět .
Skleník u zámku jsem naposledy navštívila coby dítko školou povinné..je stejně krásný,udržovaný a procházka uvnitř je jakoby z jiného světa.
Zámek Lednice,minaret a krásné okolí určitě stojí za návštěvu.Projeli jsme se s koníky až k Minaretu a zpět,kočí nám vyprávěl co kde je a určitě věděl víc než klasícký průvodce.

úterý 7. června 2011

Poslední z dnešního putování po vodopádech byl Travenský vodopád.Každý z těch vodopádů má své kouzlo a  už se těším ,až za rok opět vyrazíme na další toulky.
Další vodopád jménem Mohelnický...
V Beskydech se skrývá hodně vodopádů a peřejí .Tento je Tošenovský vodopád,kde voda padá těsně u silnice z divokého potůčku a vlévá se přímo do říčky na druhé straně cesty.

pondělí 6. června 2011

Hostýn


V červnu letošního roku jsem byla navšívit s přáteli poutní místo Sv.Hostýn.kromě krásné baziliky Nanebevzetí  Panny Marie(kam nás zahnala bouřka), je zde několik křížových cest.Ta hlavní od  Dušana Jurkoviče opravdu stojí za shlédnutí.Kouzelné kapličky s mozaikou svatých obrazů,jedna za druhou na vrcholu kopce jsou velmi krásné.Dále je zde kamenná rozhledna a jedna z prvních větrných elektráren.Při naší návštěvě se po vrcholu válela mračna a tak se dá říct že jsme byli vysoko v oblacích..

neděle 5. června 2011

Tady se mi moc líbilo.Nejdřív lanovkou nahoru..pak procházka po vrcholcích hor s kamarádem kerý mě všechno dokázal popsat,co je okolo nás.Nádherný rozhled na široké okolí Beskyd a dál.Jen na konci výletu nám začlo silně pršet a byla bouřka,bohužel nás to přepadlo přímo na lanovce cestou dolů.Neochotný lanovkář nechal houf lidí čekat půl hodiny,včetně maličkého dítěte  a pustil nás do toho nejhoršího.Byla to poslední cesta  lanovky ten den a tak jsme nemohli nic dělat..
U města Štramberk,je tkzv.Lašská naučná stezka.Součástí je Botanická zahrada a Arboretum,vytvořené ve starém vápencovém lomu.Jsou zde jezírka,ohrožené druhy rostlin i drobných živočichů.Je zde také jediný výskyt motýla Jasoně červenookého u nás.Po skalách si můžete vyzkoušet šplhání pomocí horolezeckých lan nebo jen tak posedět a vnímat krásu a ticho okolí.

sobota 4. června 2011

Smrk,je druhá nejvyšší hora Moravskoslezkých Beskyd(1276m.n.m.)Z vrcholu teče Bučací potok a tvoří krásné vodopády.