O mně

Moje fotka
Pletení z papíru je můj relax..

čtvrtek 28. června 2012




Návštěva zámku v Kroměříži a následně květinových zahrad mě doslova nadchla.Velice krásné místo a v době květů opravdu stojí za návštěvu.

středa 27. června 2012



Minule jsme v Rožnově navštívili pouze městečko a vesničku dole.Tentokrát jsme šli projít dědinu na stráni.Chaloupky byly přímo kouzelné ,opět jsem z nich cítila tu atmosféru starých časů.I vnitřní části domků a statků a jejich zařízení bylo jako by se zde kdysi dávno zastavil čas.Tak si někdy říkám..byli lidé šťastnější tenkrát nebo dnes???
Krásné městečko které patří mezi památkové městské rezervace..Lipník nad Bečvou.
Hrad Helfštýn.Jeho počátky jsou ze 14 stol.kdy ho nechal postavit rytíř který odtud pořádal loupežné výpravy.Postupně se měnili majitelé a hrad se rozrůstal .Nikdy nebyl dobyt.Některé stěny jsou silné až sedm metrů a celý objekt se tyčí poměrně vysoko nad krajinou.Opět je odtud nádherný rozhled.

úterý 26. června 2012

Trojanovice,vesnička pod Radhoštejnem s krásným výhledem do okolí.Je zde památník(rodný dům)bratrů Strnadlů..malíře a spisovatele.
Na říčce Radhoštnice,jsou vodopády.Teď bylo málo vody ale když je vody dost tak prý jsou nádhené.Ale i procházka ve stínu lesa byla velmi příjemná.
Cestou jsme se stavili na jídlo i návštěvu nově opraveného funkčního mlýna (Areál Na mlýně u Kozlovic,kde byl původní mlýn od roku 1581).Je zde ukázka zařízení domků z dávno minulé doby,stylové chaloupky i restaurace,ve které se velmi dobře vaří.K tomu jsou zde  pěkné chatky k ubytování.
Hrad Hukvaldy v Moravskoslezkém kraji byl vybudován jako ochranný v letech 1257..1285.Vzhledem k jeho složité přístupnosti byl postupně opuštěn.Jeho součástí je Obora,ve které se volně pohybuje zvěř.Zde také působil Leoš Janáček a zdřejmě krásné výhledy na okolní krajinu ho inspirovaly ke skládání hudby.Na jeho památku je zde socha Lišky Bystroušky.Pod hradem je Janáčkův rodný dům.
Obecná škola v Kozlovicích.Uvnitř se nesmí fotit ,ale dva snímky jsem si cvaknout na památku mohla.Hned naproti je stylová hospoda a v ní figuriny štamgastů.Také velmi dobrá restaurace na cestách .

čtvrtek 21. června 2012

Zámek ve Slavkově u Brna stojí v rozlehlém parku,je krásně udržovaný a moc pěkný.